Black Sails (Säsong 3)


 

 

black-sails-season-3-poster

Titel: Black Sails (Säsong 3)

År: 2014 –

Genre: Äventyr | Drama |

Antal Säsonger: 1 | 2 | 3 | 4 |        

Längd: 56 min/avsnitt

Skapad av: Jonathan E. Steinberg & Robert Levine

Medverkande: Jessica Parker Kennedy, Toby Stephens, Hannah New

imdb_46x22 8,2/10                                                     

https://youtu.be/Uq61obO9lww

Tv-serie om kapten Flint och hans pirater, 20 år före händelserna i Robert Louis Stevensons klassiker ”Skattkammarön”. Nu fortsätter äventyret i denna säsong.

SKRÄCKINJAGANDE BRA

Jag har följt seriens första två säsonger och hade stora förhoppningar när jag nu kom in på säsong tre. Mina förhoppningar blev verkligen bemötte och jag blev verkligen imponerade av deras sätt att berätta handlingen. Karaktärerna är komplexa och utvecklade. Man ser hur makten mellan karaktär skiftar utmed avsnittens gång. Detta sker speciellt emellan Kapten Flint och John Silver, då Flint blir mer sårbar och besättningen runt om honom börjar se potential i Silver som kapten. När vi som publik tror att vi vet vem som har makten, kommer plötsligt en helt ny karaktär eller situation som slänger om hierarkin. Det ger en mer politisk bild till en livsstil som egentligen ska vara laglös.

I denna säsong fördjupar dem också sig i konflikten om lagar, såsom liberalisering och kolonialisering är moraliskt rätt. Det är här vår nya antagonist kommer in, i form av karaktären Woodes Rogers. Han ska ta tillbaka ön, som går under namnet Republic of Pirates. Utnämnd till brittisk guvernör över provinsen, ska han göra sig av med piraterna och skapa ett fridfullt samhälle. En plan som är väldigt bra i teorin och vi som publik kan hålla med. Men denna idé visas vara svår att utföra. Rogers använder hemska tekniker, såsom våld, hot och utpressning för att försöka fullfölja sitt mål och göra ön bättre.

Manuset för denna säsong håller måttet till hur serien hittills har utspelat sig. Enda skillnaden är att vi får mer djupare bilder av karaktärerna och deras filosofi, vilket tyder på att serien börjar nå sitt slut. Skådespelarnas uttryck och framförande förbättrats ohyggligt mycket i denna säsong. Jag säger inte att de var usla tidigare, men de kändes mer tillbakadragna.

Denna utveckling kan vara på grund av manusets dramatiska struktur, som är karaktärsdrivande istället för handlingen, som skaparna hade tidigare. I överlag var det väldigt bra jobbat från seriens skådespelarensemble.

Resten av produktionen håller ett liknande mått som tidigare. Scenografin känns den samma, vilket var en otrolig ögonöppnare redan från första avsnittet. Detsamma gäller regin och kameraarbetet, då serien gick starkt in från början. Man får en känsla av hårt arbete när man ser den här serien. Den har fortfarande sina mindre bra scener som exempelvis är lite väl långtråkiga, men de verkar bli färre utmed varje avsnitt. Det är en förbättring i jämförelse med tidigare säsonger, där man fokuserade väldigt mycket på introduktionen av karaktärerna, vilket ledde till att det blev för mycket dialog. Vi får fortfarande lära känna karaktärerna i den här säsongen, men det är mest igenom deras aktioner och hur de beter sig. Regissören/-erna gjorde ett bra val när det kom till att ha färre dialogscener. Det passar deras karaktärsdrag, då pirater är kända att vara handlingskraftiga.

Imponerande tredje säsong, rekommenderar den och själva serien, för de som älskar äventyrliga dramer.

betyg 4 av 5

ENGLISH VERSION, COMING SOON.

Det här inlägget postades i 2014, Alla Inlägg, Äventyr, Betyg, Betyg 4 av 5, Bloggens Recensioner, Drama, Filmrecensioner, Genre, Inlägg, Richie's inlägg, Richie's Recensioner, TV-Serie, TV-Serie Recenserad och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.