Beck – Vägs Ände (2016)


image

Titel: Beck –  Vägs Ände

År: 2016

Genre: Thriller, Svensk, Kriminalare

Längd:  90 min

Regissör: Jörgen Bergmark

Skådespelare:  Peter Haber, Jonas Karlsson, Måns Nathanaelson

imdb_46x226.9/10

Tre brutala mord sker i ett hus i en stillsam förort. Offren är en före detta polis, hans fru och deras 10-årige son. Beckgruppen tar sig an fallet och upptäcker att det finns ett dolt säkerhetsrum i offrets villa, med bland annat stulna vapen.

FÖRSTRÖELSE HELA VÄGEN

Här bevisas det att desperation och att försöka göra ett gammalt koncept mainstream fungerar faktiskt inte. Det finns så många brister i den här filmen så det blir svårt att koncentrera sig helt enkelt.Som vanligt börjar det alltid med ett mord, precis som alla andra deckare, speciellt svenska deckare. Mättnad gällande hur svensk film producerar denna typen av filmer är förskräckande och det har till slut blivit en förströelse inom den här branschen. Det Hollywood producerar Action och superhjältar, gör Sverige likadant med polis dramen. Förströelsen fungerar inte här, funktionen av den är död sedan länge tillbaka.

Nu har dessa karaktärer blivit stereotypiska och inte ens käre Peter Haber kan rädda en besvikelse som denna. Det räcker inte att man byter regissör men behåller samma koncept och tro att det fungerar. Har redan början av hela nystarten av BECK varit skeptiskt mot det nya teamet även om man börjar vänja sig med det. Karaktärerna splittras och det finns ingen tydlig backstory till karaktärerna i denna film.

Oskar i den här filmen säger att han har relationsproblem med sin flickvän med det framkommer aldrig och många gånger under själva filmen så är det upplagt så att Steinar ska ta efter Gunvald Larssons naiva och aggressiva metoder. Precis som i de föregående filmer så blir det aldrig riktigt en konfliktupptrappning. Det blir aldrig ett riktigt avslut och spänningen lyser med sin frånvaro under hela filmens gång.

Eftersom det här verkar vara den näst sista filmen av hela BECK-serien så är det väldig synd att det ska behöva sluta så här miserabelt dåligt. Dock så var faktiskt första omgången mer välgjord, kanske var det för Persbrandts agerande. Där fanns i alla fall den mörka tonen som vi är vana att se i BECK. Dessutom är Martins dotter, barnbarn och granne sällan i fokus i de nya filmer, vilket jag faktiskt uppskattade i de gamla filmerna i och med det gav en dimension mellan Martins yrkesliv och privatliv. Många frågor kommer upp till ytan i den här filmen och det blir aldrig känt om dessa frågor besvaras eller inte.

Den mörka stämningen med det grova språket och en seriös känsla saknas tyvärr i det senare avsnitten. Det fungerar tyvärr inte att ta in en ny skådis som råkar vara norrman och har en knarkande dotter och ett ex som inte pratar med honom.  Och i den här filmen är det mycket om korruption och polisarbete som står i fokus och för att vara det ämne i filmen så känns det inte så jätte tydligt. Här kunde man faktiskt ha förankrat det i berättelsen tydligare och bättre.

TV- filmerna efter biofilmerna som där Margaretha Oberg dör,  I Guds Namn,  har sakta sjunkit i kvalité och tyvärr verkar det inte hoppfullt inför sista filmen som heter Sista dagen. Ska de göra en sevärd film så är de dags att de skärper sig och visar sitt bästa för de här var fan långt ifrån bra.

Betyg 1 av 5

Betyg 1 av 5

Om Marcus

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action,Drama, Thriller, Äventyr, Roll på MackansFilm: Recensent, Krönikör, Webmaster och Redaktör, VD Finns på Youtube,Twitter, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Betyg, Betyg 1 av 5, Drama, Filmer, Filmer 2016, Filmrecensioner, Genre, Kriminalare, Mackan's Recensioner, Svensk film, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.